In memoriam: Harry Colsters

Op woensdag 17 mei kregen wij te horen dat Harry Colsters is overleden.
Harry heeft grote verdiensten gehad voor de wielersport in Veldhoven, als voorzitter van TWC Tempo, als voorzitter van TWC Brabantia en als bestuurslid van de Omloop der Kempen.

Zo was hij meer dan 10 jaar voorzitter van TWC Tempo, Tempo was toen op organisatorisch vlak zeer actief met de trainingsritten Z.O. Brabant, de Ronde van Veldhoven en de veldrit in de bossen van Steensel.
De voorliefde voor het veldrijden leverde een primeur op. Harry haalde in 2015 het NK Veldrijden naar parcours ’t Witven. Dat was bepaald niet eenvoudig, diverse hobbels moesten worden overwonnen. Met zijn typische no-nonsense aanpak en met hulp van velen werd dit huzarenstukje afgeleverd. Zeer succesvol verlopen, zowel organisatorisch, financieel als sportief. Met gedroomde winnaars Marianne Vos voor 5e keer en Mathieu van der Poel (als 19-jarige) bij de profs. Enkele weken later werd Mathieu in het Tsjechische Tábor de jongste wereldkampioen ooit. Voor zijn verdiensten is Harry eind 1995 benoemd als erelid van TWC Tempo. “Dat had niet gehoeven”, maar Harry waardeerde dit ten zeerste.
Aansluitend aan het NK veldrijden heeft Harry zich ingezet voor TWC Brabantia en ook voor de Omloop der Kempen. Ook zijn rol als animator van de goede-doelen-veldrit telkens op Schadewijk, samen met Brabantia-vrienden, mag niet worden vergeten.

Zijn expertise als docent Motorvoertuigentechniek bij Fontys zette in bij technische zaken. Aan de veiligheid van de renners binnen de Omloop der Kempen heeft Harry een flinke bijdrage geleverd, zowel in materieel opzicht als in de uitvoering. Hierbij nog enkele anekdotes. Soms een beetje onconventioneel. Een gat in de weg bij Postel, gaan we gemeente Mol bellen? Nee, geen slapende honden maken. Met emmers koud asfalt naar België, auto ervoor zetten, aanstampen, even wachten en een veilige passage is voor elkaar. Nutteloze regeltjes inzake rapport natuurwaarden bij vergunning aanvraag, dan had je aan Harry een kwaaie.

Harry kampte met diverse gezondheidsproblemen, maar bleef positief en optimistisch. Wel moest hij stapjes terug doen en zijn plannen voor het 2e NK Veldrijden smoorden langzaam maar zeker …

Harry was een fanatieke wielerman in diverse geledingen. Op zondag 21 mei tijdens de 74e Omloop der Kempen zullen wij Harry herdenken en eren, met een minuut stilte voordat de elite-mannen/beloften vertrekken.
Op vrijdag 27 mei is de afscheidsdienst van Harry in De Hoge Boght.

Wij wensen zijn vrouw Will, Kim en Johan, Maud en Joost, en de kleinkinderen Doris en Saartje veel sterkte en goede herinneringen.

Bestuur Omloop der Kempen