Gisteren (28 juli) stond er voor 126 elite-renners een rit van 156 km op het programma.

De wedstrijd kende eigenlijk een succesvolle aanvalspogingen. Uiteindelijk kwam het tot een massasprint die gewonnen werd door ‘onze’ Klaas GROENEN (REGIO TEAM TEMPO HOPPENBROUWERS) voor Milan KUYPERS  (BASSO TEAM FLANDERS) en Luca DE MEESTER (BINGOAL WB DEVO TEAM).

Stan Godrie: ook rijdend voor Hoppenbrouwers-Viro-TWC tempo eindigde als 9e. De 2e etappe werd hij ook al 11e en Sebastiaan Oranje 9e. Deze etappe werd overigens gewonnen de oud Veldhovenaar Corne van Kessel.

Uitgebreid verslag van de ploegleider: Gerrit Smets

Op 26 juli stonden we met 7 renners aan de start voor de 1e etappe met de beklimming van de Smeysberg met een stijgingspercentage van 17%, in de loop van de wedstrijd reden 24 renners weg en onze renners waren helaas niet mee. Klaas werd 34e, Sebastiaan 51e, Stan 90e na ketting problemen waardoor hij moest afstappen op de Smeysberg en knap achter de auto terug kwam in het peloton. Vik 102e, Christian 109e, Finn 111e en Nelson 148e.

In de 2e etappe op 27 juli is Nelson niet meer gestart ivm ziekte.

In de wedstrijd die gekenmerkt werd door zware regenval werd Christian ten val gebracht door andere renners en lagen ze met 5 man tegen de grond. Doordat het in de eerste helft van de wedstrijd gebeurde werd Christian zwaar teleurgesteld uit de wedstrijd genomen.

Hetzelfde gebeurde met Vik die geen goede benen had vandaag en zich ziek voelde. Nog 4 renners in de wedstrijd maar de motivatie en teamspirit was nog steeds volop aanwezig. Sebastiaan en Stan waren mee met de kopgroep van 20 man, Klaas en Finn handhaafde zich in de achtervolgende groep. Sebastiaan werd knap 9e, Stan 11e, Klaas 76e en Finn 84e.

De 3e etappe op 28 juli werd door de zware regenval in de eerste 2 uur en de vele zéér smalle wegen gekenmerkt door een grote valpartij van 30 renners waar Klaas midden in zat, maar zich met kunst en vliegwerk staande wist te houden.

Na de neutralisatie en de herstart werd er zéér hard en nerveus gekoerst, Klaas voelde zich zeker niet op zijn gemak en dacht zelfs aan afstappen. Na overleg met Stan bleef hij in de wedstrijd. Naar het einde van de wedstrijd droogde het op en kreeg Klaas zijn vertrouwen terug.

De aankomst was op het lijf van Klaas geschreven en na een fantastische lead-out van Finn, Sebastiaan en Stan wint Klaas de massasprint en maakt het fantastisch af. De overwinning was binnen, een fantastische opsteker en een compliment voor de ploeg die hebben laten zien waar teamwork naar leid, RESPECT.

De korte 4e A etappe op 29 juli werd door de sterke ploegen aangegrepen om de wedstrijd keihard te maken; geholpen door de regenachtige weersomstandigheden. De opdracht werd door de renners prima uitgevoerd en de kwamen prima in de groep over de streep. Finn 39e, Sebastiaan 46e, Stan 53e en Klaas 69e.

In de middag stond etappe 4B een tijdrit van 7,6 km op een zwaar geaccidenteerd  parcours.

Klaas startte als eerste van het team 2 minuten later startte Finn snel en zat meteen in zijn ritme. Echter door de regen was het op sommige plaatsen spekglad en nam hij in de eerste bocht teveel risico en smakte tegen het wegdek met gevolg de nodige schaafwonden en kneuzingen maar Finn toont karakter en stapte weer op de fiets om de tijdrit uit te rijden.

Stan start om 18:00u gevolgd om 18:01u door Sebastiaan waar ik als ploegleider achter heb plaatsgenomen.

Sebastiaan reed op een gewone wegfiets een geweldige tijdrit. en finishte als 22e wat véél respect verdient, Stan reed naar een zéér verdienstelijke 26e plek, Klaas 88e en Finn door de val als 108e.

Op de laatste dag: de 5e etappe staan we nog steeds met 4 renners aan de start want de gehavende Finn weet van geen opgeven.

In de 2e ronde rijd Sebastiaan lek op het meest slechte moment in de etappe wij staan met de ploegleiderswagen geblokkeerd op de smalle kasseien klim omdat een andere ploegleider de weg volledig blokkeerde.

Sebastiaan verliest daardoor 2 1/2 minuut waardoor zijn wedstrijd meteen over is.

Héél jammer want Sebastiaan stond 18e in het klassement en was zeker in goede doen.

Stan zit weer mee in de 1e groep en sprint bergop naar een verdienstelijke 5e plaats., Klaas en Finn handhaven zich in de 2e groep. Klaas finishte als 57e en Finn die zwaar afgezien heeft door de schade van de valpartij finisht als 64e.

Van de 175 gestarte renners behalen uiteindelijk slechts 88 renners de eindstreep.

In het algemeen klassement is Stan zéér knap als 16e geëindigd, Klaas met etappe overwinning als 57e en Finn als 64e.

Van de 25 ploegen die gestart zijn worden we in de eindstand van het ploegenklassement 10e.

We kunnen terugkijken op een zéér geslaagde etappe wedstrijd voor TWC Tempo Hoppenbrouwers-Viro met mooie ereplaatsen en een etappe overwinning.

Maar waar ik het meest trots op ben is dat we als sterk team gepresteerd hebben en de renners alles voor elkaar over hadden. Geweldig mannen, trots op jullie.