Een schitterend begin van het nieuwe jaar 2024.

Op de eerste dag van het NK veldrijden in Hoogeveen slaagde TWC Temponaar Bjarne Maton erin de titel te pakken in de wedstrijdcategorie Amateurs/Sportklasse. Voor de 24-jarige coureur uit Bladel een beloning voor zijn opmerkelijke korte carrière tot nu toe. Enkele jaren geleden begon hij als recreant in de Funklasse-wedstrijden van de Kempencup. Als lid van TWC De Contente uit Eersel en nu al een paar jaar in amateurkoersen in het shirt van Tempo-Hoppenbrouwers-Viro uit Veldhoven heeft hij zich vandaag verrassend in het rood-wit-blauwe Nederlandse kampioenstricot gewerkt.

 

Bjarne Maton reed van start tot finish samen met Coen Groot, maar trok aan de meet uiteindelijk aan het langste eind. ‘’Het was zwaar, maar op zich ging het wel, want ik had een goede dag,” glunderde Bjarne Maton, die een paar jaar geleden ook al eens kampioen van Nederland werd bij de studenten, van oor tot oor. ‘’Ik had na de start geluk, toen ik in de eerste bocht een valpartij kon ontwijken. Ik kon daarna goed doorschuiven tot de eerste klim en liep toen door naar de tweede plaats. Daarna zijn we met z’n tweeën rondgereden en heb ik in de laatste ronde mijn slag geslagen door aan te vallen en naar de eerste plaats te rijden.’’ De Bladelnaar behaalde dit seizoen bij de amateurs een derde plaats in Nijverdal en zegevierde in Reusel. “Ik was aanvankelijk van plan om geen crosswedstrijden meer te rijden, maar nu met het rood wit en blauw lijkt het me toch leuk om er nog een paar te rijden,” aldus de werknemer van een Verkeerskundig adviesbureau in Den Bosch.

Bron-info en foto’s: wielerspiegel.wordpress.com