Tempo Hoppenbrouwers heeft in 2016 een doorstart gemaakt naar een verdere professionalisering van de wielerclub. Er was een gemotiveerd begeleidingsteam samengesteld met veel kennis en ervaring in de wielersport. Ook het wedstrijdprogramma was goed van opzet, met een goede balans tussen klassiekers, etappe wedstrijden en criteriums.

De professionele aanpak van Tempo Hoppenbrouwers leidde meteen tot fantastische resultaten, met o.a. het Nederlands kampioenschap, klassieke winst en een podiumplaats in topcompetitiewedstrijd. Totaal werd er 13 keer gewonnen. 

Dit had ook een aantrekkingskracht op renners van andere clubs, met als gevolg dat momenteel 24 renners de kleuren van Tempo Hoppenbrouwers verdedigen, waarvan 20 in de A en B selectie. Met deze 20 renners worden in 2017 klassiekers en etappewedstrijden gereden.

Tempo Hoppenbrouwers heeft als doelstelling leren en groeien. Als opleidingsteam willen we talenten de kans geven zich te ontplooien. In 2016 was Jasper de Laat zo’n talent dat zich heeft gepresenteerd aan de wielerwereld. Hij heeft de stap naar de hogere divisie gemaakt en presteert al meteen goed in zijn nieuwe omgeving.

Ook in 2017 zijn diverse talenten aanwezig die deze kans willen krijgen. Een aantal jongens hebben eerst hun studie afgemaakt. Tijdens hun studie reden ze een aantal wedstrijden bij de amateurs. Zij gaan nu in het grotere werk aan de gang. Het gaat hier o.a. om Nol van Loon, Joost van Wijngaarden, Michael-Angelo van Romano en Remco Snippe. Ook zijn renners toegevoegd die in andere disciplines al hebben uitgeblonken. Zo komen Roel Verhoeven en Noah van Horen van het Mountainbiken. Roel is zelf als geselecteerd voor het WK mountainbiken in juni van dit jaar. Wob van Cappelle maakt de overstap van het schaatsen naar het wielrennen. 

6 renners van de selectie 2016 zijn gebleven. Dit zijn Benjamin Sydlik, Robert Sydlik, Thomas Rieff, Roland van der Sloot, Carlo van Doorn en Sam Muskens. Deze renners hebben in 2016 een flinke stap gemaakt en willen zich in 2017 verder bewijzen. Geert Smits komt van de jongerencategrie uit eigen gelederen en gaat bij de elite/belofte zijn kans wagen. Verder zijn nieuw in de ploeg: Koen van de Klundert, Lehvi Braam, Ralf Ritzen, Fabian Domenicus en Arno van der Zwet. Allemaal talenten met veel ambitie. Joshua Abbey komt halverwege het seizoen uit Australie over om via Tempo Hoppenbouwers in Europa het vak te leren.

Het wedstrijdprogramma wordt met deze grote ploeg fors uitgebreid ten opzichte van 2016. Het is de bedoeling dat elke renner wekelijks in ploegverband een wedstrijd rijdt. Tempo Hoppenbrouwer zal in klassiekers, etappewedstrijden, Belgische koersen en criteriums voor het Kempenklassement hun opwacht maken. Speerpunt van 2017 wordt ook de ploegentijdrit. Hiervoor is een speciaal programma ontwikkeld wat hopelijk tot mooie resultaten zal leiden.