Dirk van Leuken heeft vandaag, 5 juli, overtuigend zijn derde overwinning van het seizoen behaald in Breda. Hij doet zelf verslag van het koersverloop.

Vandaag heb ik een KNWU criterium gereden in Breda: Ronde van Heusdenhout.

Van de 65 voorinschrijvingen stonden er uiteindelijk ongeveer 45 aan het vertrek. Het was erg warm maar halfkoers sloeg het weer om en begon de wind op te spelen.
Al in de eerste ronde ging het gas vol open en werd alles op een lint getrokken en was ontsnappen onmogelijk. Toch ontstond er al in de 2e ronde een kopgroep waarin ik ook was vertegenwoordigd maar het peloton gaf ons geen ruimte en kort daarna was weer alles bij elkaar. Dit was het sein voor 7 renners om kort daarna in de aanval te trekken. Het zevental reed van de rest weg en al snel waren er ploegmaats aanwezig van enkele koplopers om het tempo uit het peloton te halen. Nadat ik het kort had aangezien ben ik zelf in de tegenaanval gegaan, na een ronde voluit gereden te hebben sloot ik bij een andere achtervolger aan en samen hebben we na 4 rondes het gat dicht gereden. Toen we aansloten bedroeg de voorsprong op het peloton al meer dan een halve minuut en dit liep stelselmatig uit naar de minuut, anderhalve minuut en verder. De winnaar zou dus uit de kopgroep van negen komen. Met nog 4 ronden te gaan(8km) werd de samenwerking minder en begonnen de eerste aanvallen te komen. In de kopgroep was één koppeltje aanwezig maar in deze negenkoppige groep konden ze het ploegenspel niet uitspelen.
Bij het ingaan van de slotronde waren er twee renners vooruit en leken op weg te gaan naar de winst. Met nog 1500 meter te gaan ben ik naar dit tweetal gesprongen en toen werden de benen stilgehouden en kon de rest weer aansluiten. Het leek op een sprint met negen uit te draaien maar met nog 700 meter te gaan plaatste ik nog een demarrage. De overige renners reageerden snel maar het lukte om ze tot de meet van me af te houden. Dit resulteerde in mijn 3e overwinning dit seizoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *