Robin Wennekes is er in geslaagd om op 3 juli jl. het avondcriterium van Prinsenbeek op zijn naam te schrijven. In een zeer sterk bezet deelnemersveld toonde de Tempo-Bruns kopman zich duidelijk de snelste in de eindsprint.
Ruim 65 man waren op dit criterium afgekomen en toonden vanaf de start de nodige strijd. Prinsenbeek staat er ook om bekend dat er veel geld is te verdienen voor de heren coureurs dus daar wil men wel voor rijden. In de eerste ronden sprongen Dielissen en Van de Vall weg uit het peloton, maar beide vluchters werden even later teruggepakt. Na ongeveer 20 km. reden tien man weg, met daarbij sterke renners als Kers, Vendrig, Van de Vall en Robin Wennekes.
Daarna probeerde Kers zijn medevluchters achter zich te laten, maar deze lieten hem niet begaan. Even later probeerden opnieuw vijf man een gat te slaan, maar ook die poging strandde. Ook in de ronden daarna bleef het onrustig in de kopgroep, maar al snel werd duidelijk, dat de overwinning in een eindsprint beslist zou worden.
Vendrig kwam als eerste de laatste bocht uit, direct gevolgd door Robin Wennekes, die in de finishstraat Vendrig passeerde en overduidelijk met enkele lengtes voorsprong de overwinning voor zich opeiste. Bart Vendrig werd tweede, terwijl Ruben Dorren met zijn derde plaats het podium completeerde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *