In het afgelopen weekend stond de ronde van Ransdaal op het programma voor Tempo renners Dirk van Leuken en Thomas Rieff. Beide coureurs keken al een tijdje uit naar deze wedstrijd en stonden dus ook met veel motivatie aan de start. De ronde van Ransdaal vindt plaats op een parcours van 2300 meter met iedere ronde de beklimming van de Opscheumer. Vanaf de start waren Thomas en Dirk al vooraan te vinden. Het was Thomas Rieff die de koers openbrak in de tweede ronde met een demarrage op de beklimming. Thomas reed samen met twee andere coureurs gestaag weg van het peloton. Enkele renners zagen het gevaar in en besloten de sprong naar voren te wagen. Na 8 van de totaal 25 rondes was er een kopgroep van ongeveer 9 man met hierin Thomas en Dirk vertegenwoordigd. Er was geen sprake van een samenwerking dus het peloton sloot 3 rondes later weer aan. Inmiddels werden de nodige renners al gedubbeld en dunde het peloton zich elke ronde wat verder uit. Thomas liet zich gretig van voren zien en pakte de nodige premies; ook Dirk slaagde erin om premies te pakken. Rondes lang waren er geen serieuze ontsnappingen tot 10 rondes voor het einde. Dirk van Leuken demarreerde op de beklimming en kreeg één renner met zich mee. Mede door het afstop werk van Thomas groeide de voorsprong van de twee koplopers. Het leek erop dat Dirk en zijn medevluchter gingen strijden voor de eindwinst maar twee rondes voor het eind sloot plots een uitgedund peloton aan bij de twee. Met een grote groep werd de laatste ronde ingegaan en waren er nog veel kanshebbers voor de eindwinst. Bij de laatste beklimming kwamen zowel Dirk en Thomas bij de eerste boven. In de laatste kilometer kwam er een groep terug en maakte er nog een kleine 15 man kans op de overwinning. Met nog een kleine 500 meter te gaan plaatste Dirk een demarrage en ging als eerste de laatste bocht door. Op de laatste strook wist hij zijn voorsprong te behouden en dit resulteerde in zijn 4e seizoenszege. Thomas Rieff behaalde een mooie 10e plaats.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *