Het begint een traditie te worden. Elk jaar staan de Tempo amateurs met een stevige vertegenwoordiging aan de start van deze wielerklassieker.
Tempo heeft met 2 keer Ben Fisser in de kopgroep een reputatie hoog te houden.
Ben Fisser, Jan van de Boomen, Mattie van Hoof , gastrenners Johan van de Broek en Geert Verwimp en oud Tempo lid Chris van Brussel stonden voor de uitdaging. Kees van Zon haakte op het laatste moment af vanwege een ontsteking aan het oor.
Mijn dankbaarheid aan Kees is groot omdat hij ondanks een vuurrood oor toch is meegegaan als chauffeur van de volgauto.
Johan van de Broek als debutant deed het verdienstelijk. Samen met Mattie en Jan arriveerde hij op slechts een klein kwartier na de kopgroep in Valkenswaard. Geert Verwimp zat hier vlak achter in de 3e groep. Al in het begin van de “wedstrijd” was het onze rivaal Dirk Jansen die met enkele felle demarrages een breuk forceerde in het peloton. Hierdoor ontstond de kopgroep van 7 man met hierin Ben Fisser en Chris van Brussel. Chris had alle geluk van de wereld toen hij in de laatste 50km met een kapot wiel aan de kant stond. Als door God gezonden passeerden wij precies op het juiste moment met de PL wagen de pechvogel. Voorzien van een nieuw wiel kon Chris dankzij een enorm doorzettingsvermogen terugkomen in de kopgroep. Een knappe prestatie van deze jongeling.
De verhoudingen in de kopgroep waren dit jaar nog scheef. Tegenover 3 man van het Snelle Wiel stond slechts één Tempo-renner. Ook dit jaar moest Ben Fisser de Tempo eer redden.
Hier ligt de uitdaging voor volgend jaar. We gaan aan het werk om in 2016 met minstens evenveel man in de kopgroep te zitten als HSW.

Ploegleider René van der Velden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *