Met de eerste in een serie van vier trainingsritten vond op zondag 31 januari jl. in Veldhoven de officieuze opening plaats van het wielerseizoen op de weg in Zuid-Oost Brabant.
Om 9.00 uur was de start van de categorie Dames/Nieuwelingen en Junioren.
Vanaf de start vlogen de jonge coureurs er in en ontwikkelden een dermate hoog tempo, dat ontsnappen vrijwel onmogelijk was. Mauro Spapen en Tempo-Junior Bas van Dinther probeerden aan de aandacht van het peloton te ontsnappen, maar slaagden er niet in een gat te slaan.
Na verloop van tijd mochten de Nieuwelingen afsprinten en wist Luke van de Put als eerste de finishlijn te passeren. Mauro Spapen en Ivo van de Wouw werden respectievelijk tweede en derde.
De overige renners vervolgden hun wedstrijd en kregen even later eveneens de bel voor de laatste ronde.
In die eindsprint haalde Wessel Coppelmans het nipt vóór Bas van Dinther en Tessa Veen.
Hierna was het de beurt aan de categorieën Amateurs/Masters/Elite en Beloften.
Opvallende verschijning in dit startveld was prof Steven Kruijswijk die naar Veldhoven was gekomen om wat trainingskilometers te maken.
Ook hier werd vanaf de start enorm tempo gemaakt wat er toe leidde, dat het peloton totaal verbrokkelde. Na ongeveer 30 km. koers ontsnapten Steven Kruijswijk, Robbie van Bakel en kersverse Tempo-aanwinst Jasper de Laat. De drie leiders werkten voortreffelijk samen en wisten op een gegeven moment het complete deelnemersveld te dubbelen.
Bij de Amateurs/Masters was Tempo-coureur Thomas Rieff duidelijk de sterkste en was dan ook de terechte winnaar. Thijs van Beek en Bart de Ruijter completeerden in deze categorie het podium.
De Elite/Beloften vervolgden hun wedstrijd en de drie sterke leiders mochten even later ook sprinten om de eindoverwinning. Robbie van Bakel drukte in een felle eindsprint als eerste zijn wiel over de finishlijn vóór Steven Kruijswijk en Jasper de Laat.
Zondag 7 februari a.s. staat de tweede trainingsrit op het programma. Start Nieuwelingen/Junioren en Damescategorieën 9.00 uur en de start van de Amateurs/Masters/Elite en Boloften is om 10.30 uur.