Op carnavalszondag 7 februari jl. werd op industrieterrein de Run in Veldhoven de tweede in een serie van vier trainingswedstrijden verreden.
Om 9.00 uur was het de beurt aan de categorie Nieuwelingen/Junioren en Dames.
Alhoewel de opkomst in deze categorie niet erg hoog was, lieten de renners in ieder geval wel zien, dat zij zin hadden in het nieuwe wegseizoen. Er werd vanaf de start flink tempo gemaakt en op een gegeven moment was het Jeroen van Gennip, die de knuppel in het hoenderhok gooide en probeerde uit het peloton weg te rijden. Hij kreeg echter geen medewerking van zijn achtervolgers.
Na ongeveer 15 km. koers ontsnapten Nieuweling Mauro Spapen en de winnaar van vorige week bij de Junioren Wessel Coppelmans. Deze twee coureurs werkten voortreffelijk samen en bouwden hun voorsprong steeds verder uit. Na verloop van tijd dubbelden zij het complete deelnemersveld en even later mochten zij ook sprinten om de eindzege.
Deze ging naar Mauro Spapen die het nipt haalde vóór Wessel Coppelmans.
Britt Teunissen en Robin Driehuijs completeerden met een tweede en derde plaats het podium.
Om 10.30 was de start van de Amateurs/Masters/Elite en Beloften.
Na enkele ronden op het snelle parcours aan de Run zette Tempo-coureur Dirk van Leuken een ontsnapping op touw en kreeg daarbij het gezelschap van ploegmaat Jasper de Laat, Dirk Finders, Robbie van Bakel, Oscar Riesebeek, Brend Muyrers, Luuk Lohuis en de Belg Frederique Robert.
Dit sterke achttal liep ronde na ronde verder uit en dubbelde op een gegeven moment het peloton, dat inmiddels in twee stukken uiteen was gevallen.
In het eerste gedeelte van het achtervolgende peloton waren Tempo-Amateur Thomas Rieff en Jeroen Erkens mee gesprongen en toen de Amateurs/Masters even later de bel kregen voor de laatste ronde, mochten deze twee renners dan ook sprinten om de eindoverwinning in hun categorie. Deze ging, evenals vorige week, naar Thomas Rieff die Jeroen Erkens naar de tweede plaats verwees. Germon Peeters behaalde hier een derde plaats.
Terwijl de Elite/Beloften hun wedstrijd vervolgden, probeerden diverse renners uit de kopgroep te ontsnappen, maar uiteindelijk moesten zes overgebleven leiders strijden om de eindzege. Deze ging in een felle eindsprint naar de Belg van de ploeg Crelan Vastgoedservice Frederique Robert. Robbie van Bakel en Tempo-renner Jasper de Laat werden respectievelijk tweede en derde.
Zondag 14 februari a.s. staat de derde trainingsrit op het programma. Start Nieuwelingen/Junioren en Damescategorieën 9.00 uur en de start van de Amateurs/Masters/Elite en Beloften is om 10.30 uur.
Uitslagen:
Nieuwelingen:
1. Mauro Spapen

Junioren/Dames:
1. Wessel Coppelmans
2. Britt Teunissen
3. Robin Driehuijs

Amateurs/Masters:
1. Thomas Rieff
2. Jeroen Erkens
3. Germon Peeters
4. Tim Kleinloog
5. Thijs van Beek

Elite/Beloften:
1. Frederique Robert (B)
2. Robbie van Bakel
3. Jasper de Laat
4. Dirk Finders
5. Oscar Riersebeek
6. Dirk van Leuken
7. Max Hendrikx
8. Brend Muyrers
9. Paul Dekkers
10.Gijs Vierling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *