Zondag 14 februari jl. werd de derde en voorlaatste door wielerver. Tempo-Hoppenbrouwers georganiseerde trainingsrit verreden op de Run in Veldhoven.
Mede door de voorspelde slechte weersomstandigheden stonden alleen de echte fanatieke wielercoureurs aan de start om hun trainingskilometers op deze zondagmorgen te maken.
In de categorie Nieuwelingen/Junioren en Dames waren het vooral Snelle Wiel-man Wessel Coppelmans en de beide Dommelstreek-renners Pieter de Groof en Jeroen van Gennip die het wedstrijdbeeld bepaalden. Jeroen van Gennip probeerde tot tweemaal toe te ontsnappen en leek ook te slagen in zijn poging de derde trainingsrit winnend af te sluiten.
Hij had daarbij echter niet gerekend op het hardnekkige verzet van Junior Wessel Coppelmans die de vluchter in de slotronde wist te achterhalen en voor de derde keer op rij winnaar werd in de categorie Junioren.
De overwinning bij de Nieuwelingen was voor Pieter de Groof.
Om 10.30 was het de beurt aan de categorie Amateurs/Masters/Elite en Beloften.
Na enkele ronden ontsnapten Justin Beelen, de vier Tempo-coureurs Jasper de Laat, Sam Muskens, Ronald van der Sloot en Robert Sydlik en Dommelstreek-amateur Jeroen Hendriks. Piels-renner Twan Brusselman zag het gevaar en kon als enige het gat naar de zes leiders nog overbruggen.
Door voortreffelijke samenwerking van de zeven leiders kon een comfortabele voorsprong worden opgebouwd en werd na ongeveer 30 km. wedstrijd zelfs het complete deelnemersveld gedubbeld.
Lang bleef het daarna niet rustig in het peloton want opnieuw demarreerde de sterke Jasper de Laat en kreeg daarbij het gezelschap van Sam Muskens, Justin Beelen, Robert Sydlik, Twan Brusselman en Amateur Jeroen Hendriks.
Toen de Amateurs/Masters de bel kregen voor de laatste ronde mocht deze laatste terecht het zegegebaar maken.
De Elite/Beloften vervolgden hun wedstrijd en bij het ingaan van de laatste ronde sprong Jasper de Laat opnieuw weg en op deze krachtige demarrage had niemand een antwoord. Solo bereikte hij de finish even later gevolgd door de beide Tempo-coureurs Sam Muskens en Robert Sydlik.
Zondag 21 februari a.s. staat de vierde en laatste trainingsrit op het programma.
Start Nieuwelingen/Junioren en Damescategorieën 9.00 uur en de start van de Amateurs/Masters/Elite en Beloften is om 10.30 uur. Na afloop worden de prijswinnaars in de diverse categorieën gehuldigd.
Uitslagen:
Nieuwelingen:
1. Pieter de Groof

Junioren/Dames:
1. Wessel Coppelmans
2. Jeroen van Gennip

Amateurs/Masters:
1. Jeroen Hendriks
2. Floris Pennings
3. Jeroen Rebel
4. Marco van Schijndel

Elite/Beloften:
1. Jasper de Laat
2. Sam Muskens
3. Robert Sydlik
4. Twan Brusselman
5. Justin Beelen
6. Roland van der Sloot
7. Robin Verbeek
8. Timothy Vermeeren
9. Paul Dekkers
10.Chris van Brussel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *