Op 2e paasdag werd er de Grote Ronde van Gerwen verreden. Als eerste werd een proloog verreden als opener voor het Baby-Dump kempenklassement. Voor Tempo- Hoppenbrouwers stonden bij de proloog Robert Sydlik, Luuk Nissen, Francis Vos en Jasper de Laat aan de start. Luuk Nissen reed een goede tijdrit en had de snelste tussentijd met een mooie 12e plek als resultaat. Jasper de Laat reed een goede tijdrit met een snelste tussentijd met een mooie 9e plek als resultaat. De uitslagen van de andere jongens zijn niet bekend.

Voor het zware criterium met windkracht 6 stonden eerstgenoemde aan de start met daarbij aangevuld Jan Coolen en Hein Smits. Vanaf de start werd er flink gestreden om voorin te zitten vanwege de wind die van de zijkant kwam. Er werden waaiers gevormd en Jasper de Laat zat mee in de 1e groep van 12 man. Na 45 minuten schoof Jasper onderuit in een bocht, daarna is hij meteen op zijn fiets gestapt en reed meteen de achterstand na zijn val binnen een ronde dicht en kon weer mooi aansluiten. Voor Jan, Francis, Luuk en Hein ging het tempo te snel. Deze renners hebben de wedstrijd uitgereden totdat ze moesten afsprinten met hun groepje. Robert reed de wedstrijd netjes uit in het peloton. Nadat Jasper terug kwam in het groepje werd even later zo hard gereden in de kopgroep dat 3 renners moesten lossen en ze met 9 overbleven. Na 55 km koers reden er 3 man weg en kwam de 2e groep aansluiten bij het groepje van Jasper. Daarna reed Jasper met 5 andere renners richting de kopgroep en werd er geroepen dat er nog 1 ronde wedstrijd was. De wedstrijd werd ingekort. In de laatste ronde kwam Jasper aansluiten bij de koplopers en behaalde in een sprint van 9 een mooie 5e plek. Na de wedstrijd werd duidelijk waarom de wedstrijd werd ingekort. De voorzitter van het wielercomité van Gerwen had een hartaanval gehad. Daarbij moest een ambulance ter plekke komen. Veel beterschap voor deze man.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *