In de op 20 maart jl. verreden ronde van Heeswijk-Dinther stonden zo’n 50 renners aan het vertrek voor hun wedstrijd over 90 km.
Vanaf de start werd een enorm tempo ontwikkeld en de altijd actieve Tempo-coureur Jasper de Laat gooide reeds na enkele ronden de knuppel in het hoenderhok.
Op zijn felle demarrage hadden alleen Marc de Bruin en Robin Löwik een antwoord en gedrieën konden zij een kleine voorsprong nemen. Rondenlang schommelde deze tussen de 30 en 40 seconden en ondanks enkele felle reacties vanuit het achtervolgende peloton bleven de drie leiders voorop. Uiteindelijk liep de voorsprong op naar één minuut en werd duidelijk dat de winnaar uit dit leidend drietal zou komen. Uit het peloton wisten nog 7 man te ontsnappen en tegen het einde van de wedstrijd nog eens drie renners waarbij Tempo-man Dirk van Leuken.
De koplopers konden echter niet meer worden bijgehaald en mochten sprinten voor de eindoverwinning. Deze ging met overmacht naar de sterke Jasper de Laat, die het haalde vóór Robin Löwik en Marc de Bruin. Dirk van Leuken finishte even later op een keurige twaalfde plaats.
Het seizoen is nog maar net begonnen en de eerste Tempo-overwinning is reeds een feit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *