Op zaterdag 26 maart 2016 stonden er drie renners van Tempo-Hoppenbrouwers aan de start in het zeeuwse Bruinisse voor een criterium over 80 km. Voor Tempo-Hoppenbrouwers waren Rick Craenen, Pieter Israel en Jasper de Laat vertegenwoordigd. Bij dit criterium stond er een uitermate sterk en groot deelnemersveld van 110 renners aan de start. Met windkracht 5 en een zwaar parcours werd er vanaf het begin hard gereden. Voor Pieter Israel lag dit tempo te hoog, maar heeft de wedstrijd netjes uitgereden in een klein groepje van 5 met een 76e plek als resultaat. Vanaf het begin probeerde verschillende renners weg te rijden en werden er verschillende groepjes gevormd. Echter werden ze allemaal tot de orde geroepen door het peloton. Halverwege de wedstrijd reed Jasper de Laat weg met Luuc Bugter en Koos Jeroen Kers. De 3 werkten goed samen en kregen al snel een voorsprong van 15 seconden. Heel veel meer zou het later niet meer worden en even later was het peloton weer compleet. Een massasprint leek in de maak, echter was er 1 renner die net voor de laatste ronde weg reed en de overwinning zou pakken. Jasper heeft een voortreffelijke laatste ronde gereden door van positie 25 tot voor het peloton te komen en werd door een goede sprint mooi 3e. Rick Craenen heeft de wedstrijd goed uitgereden in het peloton en werd 60e.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *