Zaterdag 9 april waren 3 TEMPO-HOPPENBROUWERScoureurs present bij de 43e uitgave van deze mooie en levendige wedstrijd in het prachtige centrum van Lexmond. Jasper de Laat Moergestel Robin Wennekes Dodewaard en Pieter Israel uit het Zeeuwse Kruiningen, met voor de start de cynische opmerking van de mannen : precies genoeg volk om het podium te bezetten.

115 eliten/beloften vatten om 16.45uur de wedstrijd over 80km aan, Jasper de laat zoals altijd van meet af aan bedrijvig met veel aanvallen. Reeds in de 2e ronde trok hij alleen ten aanval en bleef ’n aantal ronden vooruit, onderweg premie’s rapend en punten sprokkelend voor de leidersprijs. Uiteraard werd de eenzame vluchter teruggepakt maar lang duurde de rust niet. Diverse uitlooppogingen van regiocoureurs hadden niet de goedkeuring van het grote peloton waaruit door de hoge snelheid diverse mannen de rol moesten lossen. Iets voor halfkoers ontstond door toedoen van de overijverige Jasper de laat ’n kopgroep van 18 man, waarbij ook de attente Robin Wennekes, die eendrachtig samenwerkend nooit meer dan ’n halve minuut boni bij elkaar fietsten. Met nog 3 ronden van 1700mtr. te gaan schudde Jasper de Laat nogmaals aan de boom en koos wederom het hazenpad om in de laatste ronde weer door de kopgroep tot de orde te worden geroepen. Wie dacht dat de vechtjas van TEMPO-HOPPENBROUWERS al z’n kruit verschoten had in z’n alles of niets poging had het goed mis. Gebroederlijk joegen de TEMPOmannen in de lange finishstraat de snelheid zo hoog op dat alle rappe spurters het nakijken hadden. Robin Wennekes overtuigend 1 en Jasper de Laat werd knap 2e. ’n Geweldige prestatie van de mannen. In het nog prille seizoen staat de overwinningsteller al op 3 iets waar de begeleiding en sponsoren trots op mogen zijn.

Foto’s: Met dank aan Joop Moorhoff

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *