Het werd een herhaling van de Ronde van Made. Wederom eindigde Jasper de Laat uit Moergestel op een tweede plek achter Koos Jeroen Kers. Lars van der Vall mocht als derde mee het podium op.

Het was superdruk in het zonovergoten criterium van Lekkerland met letterlijk duizenden mensen langs het parcours. De heren coureurs kregen de ouderwetse criteriumafstand van 100 km voor de kiezen. Strijd verzekerd met zulke ingrediënten. Het was dan ook meteen vuurwerk vanuit het vertrek. Kempenklassementswinnaar 2015 Lars van der Vall tekende voor de eerste serieuze uitlooppoging met ’n Australiër. Het duo bleek gevlogen en reed een voorsprong bij elkaar die uiteindelijk opliep tot om en nabij de minuut. Dit kwam mede tot stand door het keurige afstopwerk in het peloton van de andere Australische coureur.

Gevangen in ploegenspel
Met nog 35 km voor de wielen was het vechtjas Jasper de Laat die de knuppel in het hoenderhok gooide. Hij ging in zijn eentje op zoek naar de twee leiders. Na enkele ronden kreeg hij gezelschap van Koos-Jeroen Kers, ploeggenoot van Lars van de Vall. De twee dichtten gezamenlijk de kloof naar de twee koplopers. Voor de Australiër was de finale er te veel aan. Hij moest vooraan de rol lossen en zakte terug in het peloton. Vervolgens ging van der Vall op avontuur, maar de attente De Laat dichtte moeiteloos het gat. De man van Tempo Hoppenbrouwers wist zich gevangen door de twee wielervrienden Kers en Van de Vall. Zij speelden het ploegenspel en De Laat moest uiteindelijk Koos Jeroen laten gaan. De vogel was gevlogen en daarmee ook de overwinning. In de sprint om de tweede plek was het Jasper die overtuigend Lars achter zich liet. De man uit Moergestel is aan ’n ijzersterke periode bezig met tot nu toe twee overwinningen (Heeswijk Dinther en Hilvarenbeek) en een hele reeks top vijf klasseringen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *