Oscar Riesebeek heeft vandaag de 68e Simac Omloop der Kempen op zijn naam gezet. De renner van Metec-TKH bleef als enige over uit een kopgroep van negen man. Hij leek het solo te gaan redden, alleen kwam één renner nog aansluiten. Jasper de Laat uit Moergestel van organiserende vereniging TWC Tempo-Hoppenbrouwers.

De Laat stak over uit een kleine achtervolgende groep. De clubrenner reed in één streep naar Riesebeek toe en samen vergrootten ze de voorsprong op de achtervolgers naar een seconde of vijftien. Met nog drie kilometer te gaan probeerde De Laat Riesebeek te verrassen. Hij pakte een paar meter maar werd weer terug gepakt. De twee zouden het samen uitmaken in de Dorpstraat in Veldhoven. Oscar Riesebeek bleek nog over de meeste lucht te beschikken en verwees de verrassende De Laat naar plek twee. Achter hen reed Dion Beukeboom van Parkhotel Valkenburg naar de derde plek. Leider in de Topcompetitie Coen Vermeltfoort kwam er vandaag niet aan te pas, maar blijft wel leider in de Topcompetitie. Jasper de Laat pakte de blauwe trui van beste clubrenner in de Topcompetitie. Vraag is alleen of de man uit Moergestel nog lang clubrenner zal blijven. Hij is aan een meer dan uitstekend seizoen bezig en deze tweede plaats van vandaag laat zien dat hij meer in zijn mars heeft dan het kunnen rijden van criteriums van tachtig kilometer. Riesebeek gaf bij speaker Rien van Horik aan dat het De Laat was die de laatste drie kilometer voor zijn rekening nam om uit de greep van de anderen te blijven. ‘Die jongen maakte een hele sterke indruk en ik had in de ontsnapping van de dag al veel gegeven. Het pakte goed uit, we bleven voorop en in de laatste honderden meters was ik net iets sterker.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *