Rudi van Houts uit Luyksgestel is vandaag 14e geworden op het EK mountainbike in het Zweedse Huskvarna. De renner van Tempo Hoppenbrouwers was de beste Nederlander en onderstreept daarmee zijn meer dan terechte nominatie voor Rio 2016. Van Houts verdiende zijn nominatie door een tiende plek op het EK van vorig jaar. Michiel van der Heijden eindigde op een 24e plaats en Hans Becking op een 33e plaats. De vierde Nederlandse deelnemer was Mathieu van der Poel. Hij kende een slechte dag en besloot zelfs af te stappen omdat het naar eigen zeggen geen zin had om door te rijden. De handdoek gooit de jonge alleskunner nog niet. Er is nog steeds de kans om zich te kwalificeren voor Rio tijdens de wereldbekerwedstrijden in Albstadt en La Bresse.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *