Ieder jaar krijgt de schooljeugd in Veldhoven de kans om aan verschillende sporten te ruiken. De één probeert voor de eerste keer tegen een tennisbal te slaan, de ander probeert een schouderworp uit bij het judo. Tempo-Hoppenbrouwers daagt de jeugd al jaren uit om eens op een racefiets te stappen. Ook in 2016 het geval en wederom in een meer dan prettige samenwerking met TWC Het Snelle Wiel.

Maar liefst 21 kinderen hadden dit jaar aangegeven de wielrenclinic te willen volgen. Na het verzamelen op de Plaatse in Veldhoven vertrokken de renners en rensters in spé richting Hapert. Plaats van handeling was het clubparcours bij de Lemelvelden van TWC Het Snelle Wiel. Trainer Erwin Rijkers en wielerprof Wesley Kreder brachten de kids de eerste kneepjes van het wielrennen bij. Het aannemen van een bidon, het goed nemen van bochten, het balanceren op een wip, een heuse surplace en tot slot een kleine wedstrijd waarbij eenieder zich van zijn beste kant liet zien. Een mooi potentieel waaruit hopelijk in de nabije toekomst enkele wedstrijdrenners zullen voortkomen. Maar dat was zeer zeker niet het belangrijkste van deze prachtige wielerdag. De kinderen hebben genoten en dat is wat telt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *