Op zaterdag 14 mei stonden 7 renners van Tempo-Hoppenbrouwers aan het vertrek in Houthalen-Helchteren. De wedstrijd ging over 20 rondes van 6 km. Winst was er voor Benjamin Sydlik.

Al na 2 rondes reed Rudi van Houts weg met twee andere renners. Het drietal reed hard door en kreeg al snel een voorsprong van 40 seconden. Hierop besloten diverse renners om de achtervolging in te zetten en ontstond er een tweede groep van 13 renners met daarin Benjamin Sydlik en Dirk van Leuken. Vanuit het peloton reed Roland van der Sloot met drie andere renners achter deze groep van 13 aan. Na bijna twee rondes in de achtervolging sloten ze aan, en ontstond er een groep van 17 renners. Vanuit het peloton wist nog een continentale renner de oversteek te maken waardoor de tweede groep uit 18 renners bestond.

Hergroepering
Even leek het erop dat het drietal stand zou gaan houden, maar in de achtervolgende groep werd er ook niet stilgezeten. De voorsprong slonk langzaam om na ongeveer 80 kilometer te leiden tot een hergroepering. Iets voor deze hergroepering reed Dirk helaas lek en moest afstappen. Zonde, want de Tempo-coureur reed een sterke wedstrijd in zijn nog prille seizoen. In de vernieuwde kopgroep werden er wat speldenprikjes uitgedeeld, maar echt wegrijden werd er niet. Tot 2 rondes voor het einde er een zestal wegreed, met daarbij de rappe Benjamin. Toen de finale in volle gang was, begonnen er achter dit zestal flinke gaten te vallen en viel de kopgroep uiteen. In de laatste ronde reed Benjamin weg met een tweetal renners in zijn wiel. In de sprint was Benjamin beresterk en klopte zijn medevluchters met grote overtuiging. Een knappe overwinning van de man uit Wassenberg! In het groepje hierachter was het beste er af bij Rudi en Roland. Zij werden respectievelijk 14e en 15e.

Het peloton, wat ondertussen een achterstand had van bijna 3 minuten mocht sprinten voor plek 16. Hierin reden Robert Sydlik, Sam Muskens en Rick Craenen een een sterke eindsprint en werden 23e (Robert), 25e (Sam) en 26e (Rick).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *