Zondag 5 juni stonden 5 renners van Tempo-hoppenbrouwers aan de start van de Ronde van Limburg in het kader van de Topcompetitie. Deze wedstrijd is 175 km lang en ging over de welbekende klimmetjes in Limburg. De Eyserbosweg, Gulpenerberg, Cauberg en de finish die op 2 km na de Adsteeg lag op de plaatselijke ronde. Voor Tempo-hoppenbrouwers stonden Thomas Rieff, Roland van der Sloot, Hein Smits, Rudi van Houts, in voorbereiding op Rio, en Jasper de Laat in de Blauwe trui van de beste clubrenner, aan de start. Het doel was om de Blauwe trui weer mee terug te nemen naar Veldhoven na een formidabele wedstrijd van Jasper in de Omloop der Kempen. Voor Thomas en Hein was het vandaag na blessureleed weer de eerste wedstrijd en voor hun was het belangrijkste om de renners die in koers waren te verzorgen wanneer zij uit koers waren. Dit hebben ze goed gedaan. Rudi en Roland hebben Jasper op het begin goed ondersteund en regelmatig naar voren gereden. Voor Rudi zat de wedstrijd er na 100 km helaas op door een lege accu van zijn schakelsysteem. Roland reed attent van voren om Jasper te ondersteunen maar na 150 km was het tankje leeg. Jasper reed een solide koers en verdedigde zijn Blauwe trui met verve door een 19e plek te behalen. Hierdoor loopt Jasper uit op zijn naaste concurrenten en staat Tempo-Hoppenbrouwers 29 juni ook aan de start bij de klimtijdrit op de Camerig. Jasper dankt alle renners en begeleiding, zonder jullie had hij de trui niet behouden!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *