Tempo-Hoppenbrouwers renner Luuk Nissen steekt zijn goede vorm momenteel niet onder stoelen of banken. De man uit Best liet zich het afgelopen veldritseizoen al nadrukkelijk zien in het tenue van Team Raats. Hij zette zijn licentie om naar Elite en vooral deze week lijkt alles wat hij aanraakt in goud te veranderen. Op zaterdag wist hij al op imposante wijze de 6 uurs solo-wedstrijd van Lakebike op zijn naam te zetten. Vandaag voegde hij daar een nationale driekleur aan toe. In Nieuw Milligen viel vanochtend het startschot voor het NK MTB voor militairen. Vooral Irjan Luttenberg (NK beloften 2008) liet in de beginfase van de koers nadrukkelijk van zich spreken. De technisch begaafde ex-renner van o.a. Team Stappenbelt en Brentjens draaide de gashendel de eerste ronde vol open. Hierdoor ontstond er al gauw een kopgroep van 4 man. Nissen en Luttenberg namen telkens op het zwaarste gedeelte van het parcours een klein gaatje op Emmerik en Verboven. Maar op de finishstrook kwamen de twee er steeds weer bij. Nadat Nissen nog een keer een demarrage op niets zag uitlopen, leek het aan te komen op een gezamenlijke aankomst. In de voorlaatste ronde leek Verboven echter handig gebruik te maken van een impasse in de kopgroep. In de reactie die Luttenberg daarop plaatste kwam uitgerekend hij ten val en nam Emmerik mee. Nissen hield 10 á 15 seconden zijn benen stil om te vragen of er ‘erg’ was, maar Verboven was gevlogen. Luttenberg had teveel schade aan zijn fiets en Emmerik had ook tijd nodig om te recupereren. Voor Nissen het teken om de man die heel de koers aan het elastiek had gehangen terug te gaan halen. Het gat met Verboven was fiks. Maar met een flinke krachtsinspanning was Nissen er op de steil oplopende zandstrook bij. Hij ging ‘erop en erover’ en stond zijn leidende positie niet meer af. Na anderhalf uur koers pakte Nissen uiteindelijk nog een minuut op nummer 2 Verboven, op 15 seconden gevolgd door Emmerik. Tevredenheid in Veldhoven dus. Want Wielervereniging Tempo-Hoppenbrouwers ziet zo alweer een van haar renners met de handen in de lucht over de streep komen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *