Om half één ’s middags werd er gestart met 150 renners voor een koers van ongeveer 145 km. Al na 5 km reed Roland van der Sloot lek. Gelukkig was dit nog in de neutralisatie en kon hij snel terugkeren voordat de koers officieel van start ging.
Na 30 km werd er via de tourradio een val gemeld. Helaas bleek Hein Smits het slachtoffer te zijn. Hein was zo hard gevallen dat hij de strijd moest staken. Door het moordend hoge tempo werden Sam Muskens en Roland na 45 km gelost uit de groep die toen nog uit zo’n honderd coureurs bestond. Ook Thomas Rieff moest kort daarna lossen. Robert Sydlik stapte na 10 km door ziekte uit koers.
Kortom, na ongeveer 70 km hadden we nog alleen Jasper de Laat in koers. Op het loodzware rondje van 12 km, met daarin de beklimmingen van de Mont Chevre en de Duivelsberg wist Jasper zich te plaatsen in een kopgroep van 20 man. In de laatste ronde viel deze groep uiteen in twee delen. Jasper werd super geholpen door zijn toekomstige ploegmakkers van Metec TKH die hem in het blauw wisten te houden. Uitslag van de wedstrijd:”Jasper 21ste, 3e in het jongerenklassement en 1e clubrenner in de Topcompetitie. Een dikke proficiat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *