Op 11 maart stond de eerste grote voorjaarsklassieker op het programma, de Ronde van Zuid Holland over een afstand van 172km. Aan de start stonden namens Tempo Hoppenbrouwers de volgende zes renners: Thomas Rieff, Joost van Wijngaarden, Lehvi Braam, Roel Verhoeven, Benjamin Sydlik en Robert Sydlik.
Om 13:00 uur werd gestart vanuit Kijkduin onder mooie en rustige weersomstandigheden: droog en nauwelijks wind.

Na 20 kilometer reed Roel Verhoeven lek, hij kon even later via de volgauto’s weer terugkeren in het peloton. Er waren weinig uitvalspogingen in de wedstrijd, en buiten enkele kleine valpartijen om gebeurde er weinig.
Na 90 kilometer was er een valpartij met daarbij Joost betrokken. Na het oplossen van een kettingprobleem kon hij zonder erg weer verder. Vlak daarvoor had Thomas bidonnen gehaald voor de renners en ook Robert haalde bidonnen op. Na 110 kilometer hadden twee renners van het Sena Kanjers voor Kanjers team 1 minuut en 10 seconden op het peloton voorsprong, maar na 125 kilometer was alles weer bij elkaar Na 130 kilometer liet oud Tempo-renner Jasper de Laat zich nog zien met een uitvalspoging, maar kon niet voorop blijven.
Na 140 kilometer werden langzaam meer renners gelost, waaronder Robert en Benjamin. Na 155 kilometer moesten ook Joost en Thomas het peloton laten gaan, maar zouden de wedstrijd wel uitrijden. In de sprint behaalde Lehvi een 20ste plaats en ook Roel finishte in het grote peloton.

De uitslag is als volgt:
Lehvi 20ste
Roel 65ste
Joost 131ste
Thomas 137ste
Robert 148ste
Benjamin 152ste

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *