In het lange Paasweekend zijn 9 renners van de Tempo-Hoppenbrouwers ploeg actief geweest in de Arden Challenge, een vijfdaagse koers in het zuiden van België. De renners hebben hier meer wedstrijdritme opgedaan en kunnen koersen in een heuvelachtig gebied.

Renners: Thomas Rieff, Lehvi Braam, Joost van Wijngaarden, Ralf Ritzen, Wop van Capelle, Remco Snippe, Roland van der Sloot, Noah van Horen en Carlo van Doorn.

Dag 1 Rouvroy
Het is mooi weer en in het begin zit alles nog bij elkaar. Na 10km koers rijdt Noah tegen een stoep op, zijn voorwiel moet gewisseld worden en zijn stuur zit los. Na een korte achtervolging kan hij weer terugkeren. Na 22km koers is er een klim van 4km. Hier moet een eerste groep renners lossen met daarbij Roland, Wop en Carlo. Roland kan knap weer terugkeren in het peloton. De rest van de koers gebeurt er weinig, totdat na 90km een groep van 19 renners wegrijdt. Lehvi wint de sprint van het peloton en wordt 20ste. De andere Tempo-renners rijden de koers uit in het peloton of kort daarachter.

Dag 2 Wellin
Na zo’n 8km koers onder mooie weersomstandigheden ontstaat er een kopgroep met daarbij Joost. Na zo’n 20km is dit een kopgroep geworden van 5 renners met 40 seconden voorsprong. Deze kopgroep wordt kort daarna grotendeels weer teruggepakt. Lehvi valt even later in een bochtige afdaling. Na een lange achtervolging keert hij weer terug in het peloton, maar moet als gevolg van de val toch even later weer laten gaan.

Na 1,5 uur koers zijn er nog 4 Tempo-renners in koers: Joost, Ralf, Remco en Noah. Na 2,5 uur ontstaat een kopgroep van 6 renners. Ralf en Noah komen even later op achterstand op een van de lange klimmen. Remco en Joost rijden de wedstrijd uit in een sterk uitgedund peloton.

Dag 3 Halanzy
Het wegdek is vochtig maar verder is het nagenoeg droog. Kort na het begin van de koers is er een valpartij en daardoor wordt Remco opgehouden, hij komt niet meer terug. Ook Roland en Wop kunnen het hoge tempo niet bijhouden. Na ruim een uur koers is er een kopgroep van 14 renners met 20 seconden voorsprong op het peloton. Na 2 uur koers is de kopgroep teruggepakt en is er een nieuwe kopgroep van zo’n 20 renners. Wanneer het na 2,5 uur hard begint te regenen, valt het peloton in stukken uit elkaar. 6 Tempo-renners rijden de koers uit: Lehvi, Ralf, Joost, Thomas, Carlo en Noah. Winnaar werd dezelfde renner als in etappe 1 en is tevens klassementsleider.

Dag 4 Libramont-Chevigny
Het is regenachtig in Libramont-Chevigny en koud met 6 graden. Na 30km moet Wop het peloton laten gaan. Na 50km koers zit verder iedereen nog steeds in het gesloten peloton. Na 70km breekt het peloton in enkele stukken, maar even later schuif alles weer in elkaar.
Aan het einde van de koers zijn er een aantal plaatselijke ronden en daarin rijdt een groep van zo’n 15 renners weg. Lehvi finisht in een groep daarachter op een 24ste plaats. Ook de andere 7 Tempo-renners rijden de koers uit.

Dag 5 Erezee
Het is nat maar het regent niet meer met 5 graden celsius. Al kort na de start raakt Roland een ooglens kwijt en moet de strijd staken. Na 23km zijn vrijwel alle renners de eerste lange beklimming goed doorgekomen. Na 40km rijdt Noah lek in een afdaling. Na een korte achtervolging op de volgende klim keert hij weer terug. Op dat moment moet Wop het peloton laten gaan. Ook Carlo heeft het zwaar, maar kan op de top van de klim weer aansluiten. Na 65km raakt Remco achterop, hij kan niet meer terugkeren. Ook Lehvi moet de strijd staken. De andere Tempo-renners rijden de koers uit, met Joost in een groep achter de kopgroep.

Zie voor de volledige uitslag de volgende website: Arden Challenge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *