Na de Omloop van de Veenkoloniƫn in maart rijden de renners van Tempo Hoppenbrouwers sinds half mei nu iedere week wedstrijden van de Clubcompetitie.

Zaterdag 13 Mei stonden Robert, Benjamin, Arno, Nol, Noah en Lehvi aan het vertrek in de Zuid Hollandse Eilanden Toer voor 165 vlakke kilometers rond Spijkenisse waar Lehvi zijn jongerentrui moest verdedigen.
Het peloton vertrok bij droge omstandigheden en vanuit de start lag de snelheid met de wind in de rug hoog. In de openingsfase lukte het niet te ontsnappen dus probeerden de renners goeie posities op te zoeken en op de belangrijke punten helemaal vooraan te zitten. Ondanks stevige zijwind, kwam er toch geen echte afscheiding.

Toen het na 60km koers begon te regenen werd de wedstrijd niet door de wind maar door valpartijen beslist. Hierdoor werd Noah gehinderd die van achterwiel moest wisselen en vervolgens op zijn weg terug in het peloton veel krachten verspeelde. Hij kon wel weer aansluiten maar moest later zijn inhaaltocht bekopen, wat aangeeft dat het geen gemakkelijke koers was. In de laatste 10 kilometers lukte het uiteindelijk 3 man te ontsnappen en een kleine voorsprong te verdedigen. Op het einde werd de koers weer heel nerveus, daardoor ontstonden grote valpartijen. Helaas was hierbij Robert betrokken en moest hij op 5 km van de finish opgeven.

Uiteindelijk mochten onze renner gaan sprinten voor de 4e plaats en lukte het Lehvi met een 10e plek zijn leiderstrui te behouden, Benjamin werd 13e, Nol 61e en ook Arno reed de wedstrijd als 91e uit. In de afrekening betekende dit de 6e plek in het dagploegenklassement van de 30 deelnemende ploegen waardoor Tempo Hoppenbrouwers van de 16e naar de 12e positie oprukte in het algemene ploegenklassement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *