Voor de 5de wedstrijd van de clubcompetitie stonden Lehvi, Benjamin, Robert, Noah, Nol en Carlo aan de start voor de ronde van de Kerspelen in Harkema op 3 juni.

Vanuit het vertrek had Nol al direct materiaalpech, waardoor hij van fiets moest wisselen. Nol had de pech dat tijdens zijn de wissel, het peloton vol in gang schoot. Na een achtervolging van ca 20 km wist hij uiteindelijk weer keurig aan te sluiten. Vervolgens de taak voor Sam, onze mecanicien van de dag, om de reservefiets, al rijdend, op Nol af te stemmen op zijn. Fijn dat Sam in elk geval weer in koers is na een bedrijfsongeval. Nog enkele weken en hij kan zijn opwacht weer maken tussen de wielen. De versnelling van het peloton werd Robert helaas te veel. Hij moest lossen.

Het koersverloop was vrij rumoerig, met diverse aanvalspogingen. Uiteindelijk ontstond er een kopgroep van 8 renners, zonder renners van Tempo Hoppenbrouwers. Deze kopgroep werd, mede door toedoen van onze renners, in de finale teruggepakt. Helaas bleven er 2 renners met miniem verschil voorop, waardoor Lehvi niet verder kwam dan de derde plaats. Hij won met overmacht de sprint van het peloton. Benjamin eindigde als 18e , Noah als 46e , Nol als 79e. Carlo beeindigt de wedstrijd als 135e net achter het peloton.
Al en al toch een mooie podiumplaats te pakken en als collectief een mooie koers gereden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *