Zondag 4 juni stonden de renners van Tempo Hoppenbrouwers aan de start in de ronde van Limburg. De 5e wedstrijd in de topcompetitie.

Onze Limburgse renners Thomas, Remco en Ralf wilde zich natuurlijk tonen in hun thuiswedstrijd. Zij werden bijgestaan door Robert, Benjamin, Koen, Joost en Roel. Deze laatste gebruikt de ronde van Limburg ter voorbereiding op het wereld kampioenschap mountainbike op 25 juni a.s. Samen met Mathieu van der Poel mag hij hier de kleuren van Nederland verdedigen. Roel reed een ijzersterke koers en is vele malen in de aanval gegaan. Helaas miste hij net de slag, na een zoveelste aanvalspoging had hij zijn kruid verschoten toen een aantal continentale renners aan de boom gingen schudden. Samen met Koen eindigde hij uiteindelijk keurig in het peloton. Joost kwam net achter de groep binnen. Benjamin, die op een ongelukkig moment op de Cauberg lek reed moest 25 km achtervolgen. Deze inspanningen waren net te veel van het goede, waardoor hij op de plaatselijke ronde de groep moest laten gaan. Thomas, Ralf en Remco, moesten na ca 90 km “op de kant” het peloton laten gaan. Dit was Robert als eerder in de wedstrijd overkomen.

Vermeldenswaard is natuurlijk ook dat onze tempo renner Jasper de Laat, die voor het continentale Metec team uitkomt, de koers heeft gesierd. Jasper heeft een kleine honderd kilometer met 3 man aan de leiding gereden met een voorsprong van maximaal 1.30 minuut op het peloton. Het podium werd uiteindelijk gesierd door continentale renners. De ploeggenoten van Jasper werden 1e en 3e. Zijn inspanningen werden uiteindelijk toch beloond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *