In het Gelderse Montferland vond in de week van 17 tot en met 25 juni het Nederlands Kampioenschappen plaats. Op zaterdag 16 juni beten de junioren de spits af. Namens Tempo stond Bas van Dinther aan de start. In een sterke wedstrijd reed hij een keurige 45e plek.

Zondag 17 juni was het de NK voor de elite ZC. Voor Tempo Hoppenbrouwers hadden Arno en Carlo zich geplaatst. Helaas moest Arno, vanwege een blessure, helaas verstek laten gaan. Carlo reed in het begin een van de wedstrijd een attente koers. Helaas moest hij dat in de finale bekopen, waardoor hij de rol moest lossen. Een teleurstelling natuurlijk, omdat Tempo een titel had te verdedigen. De nieuwe kampioen werd Hans Dekkers. In een massasprint was hij veruit de sterkste.

Woensdag 21 juni was er de tijdrit waar Noah en Michael Angelo hun konden toonden. Noah reed een goeie eerste ronde, maar had helaas niet door dat de 2e ronde langs een ander parcours verliep en de eerste ronde nog maar een keer over deed, wat helaas niet mee telde voor dit kampioenschap. Gedesillusioneerd verliet hij de wedstrijd. Jammer, maar wel een goed leermoment.

Michael Angelo ging hard van start, waardoor hij goede tussentijden reed. Helaas brak hem dat in de finale van de 50 km lange tijdrit op. Het warme weer was hier ook wel enigszins debet aan. Desondanks kan hij terugkijken op een geslaagde wedstrijd met een 40e plaats.

Zaterdag 24 juni waren de beloften aan de beurt om te strijden voor het rood wit blauw. Koen en Lehvi verdedigde de kleuren van Tempo. Beiden reden een zeer sterke koers in een sterk deelnemersveld van 160 renners, met vooral continentale coureurs aan de start. Na 3 ronden werd een kopgroep gevormd van 14 coureurs. Waar er uiteindelijk 6 van overbleven. 3 renners, waaronder de latere kampioen Fabio Jacobsen wisten de oversteek nog te maken.

In de sprint van een uitgedund peloton komt Lehvi in een zeer kansrijke positie helaas ten val. Uiteindelijk wordt hij 85e net achter het peloton. Koen finisht op een 75e plaats. Goede resultaten, temeer dat veel continentale renners al waren gelost.