Nu het wielerseizoen is beëindigd, is dit een goed moment om terug te kijken op het afgelopen seizoen. Na een succesjaar 2016, waarin Tempo Hoppenbrouwers het Nederlands Kampioenschap veroverde in de persoon van Robin Wennekes en door Jasper de Laat de jongerentrui in de topcompetitie werd veroverd, waren de verwachtingen hoog gespannen.

Met 19 renners werd gestart aan het seizoen in het shirt van hoofdsponspor Hoppenbrouwers installatietechniek. De A-selectie werd bovendien extra gefaciliteerd door Apex Bikes die mooie fietsen in de clubkleuren had geleverd.

Het seizoen kan worden gekenmerkt door pieken en dalen. Al voor het seizoen begon, werd Sam Muskens door een bedrijfsongeval op non actief gezet. Pas in augustus kon hij zijn eerste wedstrijden rijden. Arno van der Zwet kreeg enkele dagen na zijn overwinning in Maren Kessel een scooterongeluk, waardoor zijn seizoen ook zo goed als voorbij was. Benjamin Sydlik, die een topjaar beleefde, kwam zwaar ten val in de ronde van Bergeijk, waardoor ook zijn seizoen abrupt werd beëindigd.

Pieken waren er vooral in de clubcompetitie. Lehvi heeft 7 van de 9 wedstrijden top 15 gereden. Dit resulteerde in een 2e plaats in het jongerenklassement en een 5e plaats in het overall klassement. In een van de klassiekers wist hij het podium te halen. Dit was ook weggelegd voor Benjamin. In de Parel van de Veluwe werd hij keurig 2e.

Positief waren ook de ontwikkelingen van Nol van Loon. Hij manifesteerde zich steeds meer in het peloton, met enkele mooi top 10 uitslagen. Ook Michel Angelo Romana, Remco Snippe vonden hun weg. Deze jongens hadden nog nooit in het elite-peloton gereden. Dat beloofd wat voor de toekomst. Geert Smits maakte zijn opwacht in het peloton, na 2 jaar afwezig te zijn geweest vanwege de ziekte van pfeiffer. Ook Koen van de Klundert reed regelmatig prijs en is de eindwinnaar geworden van het regelmatigheidsklassement van BN de Stem.

Tevens werd er een 3e plaats behaald in een ploegentijdrit. Dit was mede mogelijk vanwege het ter beschikking stellen van fantastische tijdrit fietsen van onze fietsensponsor #Apex Bikes.

Fijn was ook dat Roel Verhoeven zich in de wedstrijden, waar hij werd opgesteld, dominant liet zien. Zijn primaire interesse gaat uit naar de Mountainbike. Wegkoersen rijdt hij ter ondersteuning hieraan.

Tijdens het seizoen zijn ook verschillende renners afgehaakt vanwege uiteenlopende omstandigheden. Op clubniveau gebeurt dat natuurlijk bijna altijd. De meeste renners rijden voor hun plezier en hebben niet altijd de ambitie om prof te worden. Over het algemeen was de inzet in elk geval aanwezig. Elke koers zijn we met een voltallig team aan de start verschenen.

Al met al zijn er mooie wedstrijden gereden. Zowel de in de clubcompetitie als in vrije klassiekers was Tempo Hoppenbrouwers aanwezig. Ook werden 2 etappewedstrijden gereden, die voor de meeste renners als mooi en goed werden ervaren.

Een mooie gelegenheid ook om onze sponsoren van harte te bedanken voor hun vertrouwen in onze wielerclub.
Hoppenbrouwers Installatietechniek, #ApexBikes, Groenen Groep, NHA opleidingen, Gotcha Promotions, Intelectric, CC 53-11Cycle Center, Rabobank, BRUNS, Piet Hoevenaars Digital Printing, MMeer met media ,Make a Memory, Diner Cafe De Kempen, SAPIM race spokes en PATRICK BIKE SHOP.

Hartelijk dank namens renners en begeleiding van Tempo. Op naar een fantastisch seizoen 2018!