In het weekend van 9 en 10 september werd de finale van de clubcompetitie gereden. Lehvi, Roland, Carlo, Benjamin, Robert en Sam, die na een langere blessureperiode gelukkig weer opgesteld kan worden, verdedigden de kleuren van Tempo Hoppenbrouwers. Doelstelling was om minimaal de 2e plek in het jongerenklassement te verdedigen. Deze missie is geslaagd.

Tijdens de eerste etappe rijdt er een 100 km een groepje van 4 renners weg. Deze groep blijft ook weg, waardoor er gesprint moet worden voor de 5e plek. Lehvi wordt keurig 6e. Ook Robert, Roland, Benjamin (die zijn 2e wedstrijd en eerste klassieker weer reed na zijn zware val in de ronde van Bergeijk) en Sam eindigen keurig in de grote groep. Carlo moest helaas na 130 km de rol lossen. Ook hij heeft wat medische problemen gehad, waardoor zijn prestatie toch goed is te noemen.

De ploegentijdrit viel enigszins tegen, niet zozeer qua tijd maar vooral qua uitslag. Een 20e plaats was het resultaat. Helaas telde deze tijdrit ook mee voor het eindklassement, waardoor de leiderspositie in het jongerenklassement voor Lehvi onhaalbaar was geworden.

Met deze wetenschap werd de laatste etappe gereden. Als snel reed een groepje van 4 renners weg. Hierachter vormde zich een grote groep van 18 renners. Helaas zonder renners van Tempo. Sam offerde zijn kansen om de wedstrijd uit te rijden helemaal op, om het grote peloton in gang te laten schieten. Hierdoor werd de achterstand verkleind en kon Lehvi met een indrukwekkende demarrage het gat dichten naar die groep. In de dag uitslag werd hij uiteindelijk 15e. Genoeg om de 2e plaats in het jongerenklassement te behouden. Overall (elite en beloften) is hij 5e geworden in de clubcompetitie. Een mooie prestatie! Robert finishte nog in het peloton. Roland, Carlo, Sam en Benjamin kregen helaas de letters DNF achter hun naam. Maar gezien waar de jongens vandaan komen, was dit wel begrijpelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *