Op het secretariaat is het trieste nieuws binnen gekomen van het overlijden van Gijs-Bert van Herk.

Zowel z’n vader als de gehele familie van Herk waren nauw betrokken bij de in 1948 opgerichte wielerclub Tempo in het cafe van de ouders van ons erelid Lenny Zijlmans.
De vader van Gijs-Bert, “Nol d’n Draaier”, was eigenlijk van huis uit meubelmaker, vandaar die naam, en verhuisde van Riethoven naar Meerveldhoven.

Het fietsen maken, repareren en de liefde voor wielersport werd Gijs-Bert evenals z’n oudere broer Piet en z’n zus die het fietsen beoefende op ’n eenwieler (voorwaar ’n kunst) met de paplepel ingegeven.
De broers Piet en Gijs-Bert waren in ’n grijs verleden beiden actief beoefenaar van de wielersport bij Tempo.
Gijs-Bert en z’n vrouw Loes namen de zaak AVH-Wielersport over en stuwden de naam en reputatie op tot ongekende hoogte, met ’n drive en motivatie die de landsgrenzen ver te buiten ging.
Het bouwen en ontwikkelen van noviteiten was jarenlang Gijs-Bert’s uitdaging en passie. Daarnaast bleef hij ook na de overdracht van het bedrijf aan z’n zoon Bas nauw betrokken bij Tempo.
Het verlenen van hand en spandiensten bij wedstrijden en D’n Omloop, bleef hij nog jaren belangeloos en met overtuiging doen.

Na de verhuizing samen met z’n vrouw Loes naar haar geboorteplaats Valkenswaard bleef hij het wel en wee van Tempo volgen.
Daarlangs werd Gijs-Bert ’n verdienstelijk amateurschilder en volgde op hoge leeftijd nog de Kunstacademie in Arendonk.

Enkele jaren geleden vertelde Loes dat zijn gezondheid en met name zijn geheugen hem in de steek begon te laten, ’n lastige en niet te kloppen tegenstander om in wielertermen te spreken.

Gijs-Bert is afgelopen week op 81-jarige leeftijd te Valkenswaard overleden.
Het bestuur en leden van TWC Tempo-Hoppenbrouwers wensen z’n vrouw en kinderen veel sterkte toe bij dit verlies.

De crematie vindt plaats op donderdag 9 november om 12:00 uur in de aula van crematorium De Hoge Boght, Eindhovensebaan 29 te Veldhoven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *