Jos Koop is winnaar geworden van de eerste Zuiderzeeronde voor Elite/Beloften. De 29-jarige coureur van TWC Tempo-Hoppenbrouwers was de slimste en snelste renner van een 12-koppige kopgroep. Hij bleef Stan Wijkel (VolkerWessels-Merckx CT) en Diederik Deelen (Westland Wil Vooruit) voor.
De Zuiderzeeronde telde 179,1 wedstrijdkilometers. Tussen de start en finish in Dronten werden er een aantal ronden verreden. Na een aanloopronde van 104,2 kilometer, kwam een kleinere van 38,1 kilometer, met als ‘toetje’ twee plaatselijke lussen van ieder 18,1 kilometer.

De eerste honderd kilometer waren er diverse kleine uitlooppogingen die niets opleverden.
Een kleine kopgroep, met daarin Jos, probeerde zich vlak voor de bevoorrading los te maken van de rest van de groep. Met een voorsprong van 10 seconden wisten ze de eerste doorkomst te bereiken. Een tweede klein groepje wist de aansluiting te maken, zodat er een dozijn renners vooruit reed.
De kopgroep kreeg een maximale voorsprong van 40 seconden. Deze liep terug tot slechts enkele seconden in de laatste kilometer. Meer dan genoeg om de eerste zege van 2018 voor Tempo op te leveren.

Benjamin Sydlik, die pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen reed, eindigde keurig in het peloton op een 69e plaats. Bart Vreugdenhil, die zijn debuut maakte in een klassieke wedstrijd en voor het eerste bij de eliterenners rijdt, kwam samen met Jeffrey Doornbusch en Michel Angelo Romano in een groep van circa 40 renners achter het peloton terecht. Helaas werden zij al op een achterstand van 1,5 minuut uit de wedstrijd gehaald. Jammer, want hierdoor haalde Tempo geen punten voor het algemene ploegenklassement, terwijl de renners goed en gemotiveerd reden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *