Vanaf 2010 is Tempo Hoppenbrouwers regelmatig te gast in de Vysocina tour in Tsjechië. Een wedstrijd waar we met Jorn Knops ooit een etappe hebben gewonnen en met Rudy van Houts hoge ogen hebben gegooid in het eindklassement. Geen wonder dat we in 2018 wederom een uitnodiging mochten ontvangen om deel te nemen aan de 22e loodzware ronde van Vysocina.

Jeffrey, Lehvi, Fabian, Bart V, en Geert togen vol moraal richting Tsjechië. Vanwege studie en ziekte moesten Michel Angelo en Bart C helaas verstek laten gaan. In hun plaats is Tom Jansen als gastrenner meegegaan.

De eerste etappe over heuvelachtig terrein werd nog zwaarder vanwege de extreme hitte. Verrassend was het sterke rijden van Geert en Bart. Samen met Tom konden zij zich zeer goed handhaven in het peloton. Een peloton wat op het eind helemaal stukken werd gereden. Jeffry en Fabian moesten helaas het peloton na 50 kilometer laten gaan. Op 25 km voor de finish overkwam dit ook Lehvi. Dit overkwam ook Tom. Geert moest er in de voorlaatste klim vanaf. Vanwege een val net voor de laatste klim, kwam Bart helaas op kleine achterstand binnen van een klein peloton dat voor de 4e plaats mocht sprinten. Uiteindelijk eindigde hij als 39e op 1.12 minuut van de winnaar.

Elke dag stond er een zwaardere etappe op het programma. Zo ook de 2e etappe. Helaas ging het voor Jeffrey als op de eerste klim te hard waardoor hij moest lossen. Fabian kreeg stukken, maar kwam nog wel terug. Deze inspanning was uiteindelijk teveel van het goede, waardoor hij het peloton moest laten gaan. Vreemd genoeg werd hij uit koers genomen, terwijl Jeffrey achter hem aan het knokken was om op tijd binnen te komen. De overige renners reden tot aan de finale in het peloton. Het wedstrijdverloop van onze Tempo renners leek vervolgens veel op die van de 1e etappe. Eerst moest Lehvi lossen, kort daarna gevolgd door Geert. Tom en Bart finishte in de grote groep. Bart behaalde een keurige 17e plaats.

De derde etappe was vanwege de extreme hitte loodzwaar. Al in het begin had Lehvi last van een bloedneus. Deze was niet te stoppen, waardoor hij al vroeg in de wedstrijd af moest stappen. Voor Jeffrey was het wederom een martelgang. Hij bleef vechten maar werd uiteindelijk ook uit de wedstrijd genomen. Tom en Geert moesten op de voorlaatste klim lossen. Op de laatste klim spatte alles uit elkaar. Bart kwam in de 3e groep binnen. Helaas werd hij door een slapende seingever in de laatste kilometer verkeerd gestuurd waardoor hij net iets achter dat groepje binnenkwam. Flink ”pissed” is hij die man daarna de waarheid gaan zeggen.

De laatste etappe, stonden we nog met 3 renners aan de start. Meteen na de start reed Tom een spaak uit zijn wiel. Vanwege het uitstekende mecanicienswerk van Fabian, die in de ploegleiderswagen had plaatsgenomen, zat hij in een mum weer in het peloton. Deze etappe was met stip de zwaarste in 50 kilometer moesten 2500 hoogtemeters bedongen worden. De zware inspanningen van de voorgaande dagen eisten voor Tom en Geert hun tol. In de eerste beklimming werden zij gelost. Geen schande overigens omdat de groep in vele stukken werd gereden. Bart zat in de 3e groep. Hij heeft de wedstrijd beëindigd rond de 40e plaats. Alleen werd hij verward met een achterblijver, waardoor hij op de 68e plaats werd gezet. Op de terugweg naar huis, kwamen we hier achter waardoor er geen mogelijkheid meer was om protest in te dienen. Desondanks kan hij terugkijken op een zeer geslaagde etappekoers. Temeer omdat hij pas zijn eerste seizoen bij de elite beloften rijdt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *