In 2019 eindigt de sponsorovereenkomst met de huidige sponsoren. Een speciaal samengesteld team binnen het bestuur van TWC Tempo is bezig geweest om voor de jaren 2019, 2020 en 2021 sponsoren te werven. Het resultaat is verbluffend. Naast de huidige hoofdsponsor, wordt VIRO de 2e hoofdsponsor. In 2019 zal de club onder de naam VIRO-Hoppenbrouwers gaan koersen. Verder complementeren Intelectric, Groenen en Gotcha de sponsorovereenkomsten en zijn te bezichtigen op de nieuwe kleding. Ook de overeenkomst met CC 53-11 is verlengd waardoor de renners op Apex fietsen blijven rijden. Hierdoor is TWC Tempo verzekerd van een mooi budget om de ambities, die zijn verwoord in het beleidsplan, waar te kunnen maken.

Kern van het beleidsplan is o.a. dat TWC Tempo een opleidingsclub wil zijn. Dat wil zeggen dat renners bij Tempo het vak kunnen leren in de hoop dat ze door kunnen groeien naar een continentaal of nog hoger team.

TWC Tempo groeit nog steeds. Voor het seizoen 2019 zijn maar liefst 8 nieuwe renners gecontracteerd. 5 van de 6 renners komen over van de junioren en willen graag ervaring en kennis op doen. Totaal zullen 7 beloften en 9 elite renners deel uit gaan maken van het team. Met name voor de belofte wordt een intensief opleidingsprogramma gestart, waarbij de focus zal liggen op leren, groeien, verbeteren en ervaring op doen, zowel op nationaal als internationaal niveau.
Het wedstrijdprogramma bestaat uit eendaagse wedstrijden zowel in competitieverband (clubcompetitie) als vrije wedstrijden in en buiten Nederland. Daarnaast staan er een etappewedstrijden in België en Tsjechië op het programma. Ook is er interesse om Olympia’s Tour te rijden. Gaandeweg het seizoen wordt nader bekeken of dit een realistische stap is.
Verder zullen de renners te bewonderen zijn in diverse criteriums en met name in de wedstrijden voor het Belisolklassement.

Nieuwe renners:
Kars ten Boske. Kars won als junior in 2018 3 wedstrijden. Hij is zeer gemotiveerd om het grotere werk op te pakken. Van hem wordt veel verwacht.
Kelvin Kanen en Roy Dirven zijn beide tijdrijders pur sang. Zij zullen hun talenten ook in de grotere koersen gaan etaleren.
Niels Bierens. Niels is allround renner en wil zijn specialiteiten in 2019 ontdekken.
Jeroen Hasselaar. Jeroen is een klimmer. In de UCI wedstrijden die hij bergop heeft gereden, is dit al bewezen.
Joris de Mönnik. Joris heeft het afgelopen jaar bij de amateurs gereden en wil bij Tempo ervaring op doen en groeien.
Niels Ruiter. Niels komt over van de amateurs. Daar presteerde hij zeer verdienstelijk en wil de stap naar een hoger niveau graag maken.
Mario Silva. Mario komt uit Portugal. In het komende seizoen gaat hij wonen en werken in Den Bosch. Hij wil graag uit testen wat zijn kwaliteiten zijn in Nederlandse wedstrijden. Hij is momenteel Portugees kampioen bij de studenten.

Bij de ploeg blijven:
Bas van Dinther. Na een moeilijk voorjaar, vanwege blessures, ging Bas in het najaar steeds beter presteren. Samen met de 6 nieuwe beloften vormt hij het belofteteam van TWC Tempo.
Jos Koop. Jos won in 2018 maar liefst 6 wedstrijden, waaronder de Zuiderzeeronde en reed vele podiumplaatsen bijeen.
Benjamin Sydlik. Benjamin had een moeilijke start. De valpartij in 2017 in de ronde van Bergeijk, waar hij 2 sleutelbenen brak, ijlde nog na. In het naseizoen reed hij wel nog diverse podiumplaatsen bij elkaar. Jos en Benjamin zullen in 2019 als wegcaptain gaan fungeren. Zij kunnen tijdens de koers de jonge renners de kneepjes van het vak leren.
Bart Vreugdenhil. Bart reed in 2018 zijn eerste wedstrijden bij de elite. Voorheen was hij schaatser en fietste niet onverdienstelijk als amateur. Met name in de klimwedstrijden heeft hij zijn talenten ontdekt.
Jeffrey Doornbusch. Ook Jeffrey schoot wat laat in gang, maar na de zware ronde van Vysocina kwamen de prijzen binnen.
Fabian Dominicus. Fabian was altijd beschikbaar en offerde altijd zijn kansen op voor de ploeg.
Michel Angelo Romana. Michel Angelo is het afgelopen jaar helaas veel geplaagd door valpartijen waardoor er niet is uitgekomen wat hij had verwacht. Hopelijk brengt 2019 dit wel.
Reinier Honig. Reinier is full prof geweest. Hij rijdt nog zeer verdienstelijk achter grote motoren op de baan. Naast actief koersen voor de overwinning zal Reinier zijn kennis en ervaring overbrengen op de jeugd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *